Oficiálna lopta

Prehľad

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1 : 0
( 1 : 0 )
FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
28. Voško
6. kolo 31.08.2024 Sobota 19:00 1020 divákov

Žlté karty: 31. Bartoš, 63. Shudeiwa, 65. Voško, 84. Macejko – 19. Duga, 27. Greššák, 36. Kadlec, 76. Helebrand

Rozhodcovia: Dohál – Poláček, Kuba Góly: 28. Voško

Súpiska domáci

Kuchynskyi – Capko, Gerát, Pečarka, Marek (73. Macejko) – Bartoš, Staš (78. Bobček) – Laura (90+3. Jamonts), Voško, Mráz – Shudeiwa


Súpiska hostia

Richter – Suľa, Tumma, Helebrand (89. Pénzeš), Kadlec – Baumgartner, Greššák (78. Šmiga), Duga (58. Gono), Nonikashvili – Kuzma, Balaj (46. Holp)


Komentár

Úvodné minúty priniesli z oboch strán opatrný futbal, bolo zrejmé, že ani jeden z tímov nechcel urobiť nejakú zbytočnú chybu. Prvý zaujímavejší moment prišiel v 19. minúte, kedy hostia zahrávali rohový kop a vsietili aj gól, ale Denis Duga si pomohol faulom. Gól teda neplatil a Duga dostal žltú kartu. Nášmu tímu sa ale naopak hneď z prvej väčšej šance podarilo skórovať. V 28. minúte sme zahrávali štandardnú situáciu a Staš poslal perfektný center do pokutového územia, kde si najvyššie vyskočil Peter Voško a presnou hlavičkou prekonal Richtera v bránke hostí. V 38. minúte prišla dobrá strela Mareka, ktorú ešte tečoval Greššák, ale brankár Richter bol tentokrát pozorný. V 41. minúte to na opačnej strane vyskúšal strelou spoza šestnástky Duga, ale jeho strelecký pokus letel nakoniec mimo. Do šatní tak tímy odchádzali za stavu 1:0.
 
Hneď z úvodu 2. polčasu vyskúšal strelu spoza šestnástky Bartoš, ale tesne minul bránku hostí. V 49. minúte zakončoval Kuzma a náš brankár Kuchynskyi musel jeho strelu vytlačiť na rohový kop. V 50. minúte pre zmenu tesne minul Richterovu bránku domáci Marek. V 73. minúte nebezpečne hlavičkoval Helebrand. V 86. minúte mohol definitívne o triumfe Tatranu rozhodnúť Pečarka, ale Richter predviedol vynikajúci zákrok. V 5. minúte nadstaveného času to z väčšej diaľky ešte skúšal aj nový muž na trávniku Macejko, ale minul. Do konca zápasu sa už teda stav nemenil a Tatran si pripisuje veľmi cenné 3 body.


31.08.2024 0